Mityba

Jautrių šunų mityba: požymiai ir kuo šerti

Jautrių šunų mityba: požymiai ir kuo šerti
Ar jūsų šuns odos būklė suprastėjusi? Po ėdimo jį kamuoja vėmimas, jam slenka kailis? Gali būti, kad gyvūnas netoleruoja tam tikrų maisto produktų. Pastaraisiais metais vis daugiau keturkojų šeimininkų kreipiasi į veterinarus skųsdamiesi gyvūnų maisto netoleravimu ir netgi sudėtingomis alerginėmis reakcijomis. Deja, gyvūnų alergijos maistui nėra gydomos, bet iš raciono galima pašalinti alerginę reakciją sukeliantį produktą.

Šuns maisto alergijos požymiai

Pirmiausia atpažinkite, kad jūsų šuo jautrus įprastam ėdalui. Jei jūsų namuose laksto keturkojis, atkreipkite dėmesį į šiuos maisto produktų netoleravimo požymius: 

prasta odos būklė, nevalingas kasymasis, odos draskymasis, ašaroja akys, susilpnėjęs imunitetas, parudavęs šviesus kailis. Tinkamo ėdalo parinkimas augintiniui, kuris susiduria su šiomis problemomis, yra labai svarbus. Nenualinkite augintinio organizmo ir išspręskite bėdas savo namuose.

Koks maistas tinka alergiškam šuniui

Pasaulyje pripažinta gyvūnų maisto ir priežiūros priemonių kompanija iš Vokietijos „Dr. Clauder‘s“ siūlo Hyposensisitive produktų liniją, skirtą jautriems gyvūnams. Ji sukurta kartu su veterinarais, maisto formulė ir proporcijos parinktos taip, kad šuns skrandis nebūtų dirginamas ir gautų reikalingų medžiagų. Ieškokite nuo natūralesnės sudėties maisto, tikrinkite, ar joje nėra perdirbtų produktų arba pakaitalų, venkite pieno produktų ir grūdinių kultūrų. 

Vienas išskirtinių „Dr. Clauder‘s“ Hyposensitive linjos produktų – maistas šunims su silke ir bulvėmis. Jį šunys itin noriai ėda, nes gamyboje naudojama šviežia žuvis. Tačiau jautriam šuns organizmui svarbu ne tiek skoninės savybės, kiek natūrali ir subalansuota sudėtis. Produkte esantis „Pro Digest 5“ kompleksas stiprina organizmą, nedirgina jautrios šuns virškinimo sistemos ir išvengia galimo maisto netoleravimo. 

„Pro Digest 5“ kompleksas susideda iš 5 natūralių ingredientų: papajų, ananasų, kanapių, spirulinos ir spanguolių. Papajose ir ananasuose yra didelė enzimo bromelaino, kuris užtikrina sklandų organizmo darbą, koncentracija. Taip pat šiuose egzotiniuose vaisiuose yra adjuvantų, kurie itin pagerina virškinimo procesą ir užtikrina geresnį bei lengvesnį maistingųjų ir veikliųjų medžiagų įsisavinimą. Šios medžiagos palengvina maisto virškinimą. Spanguolės stiprina sveikatą, pasižymi antivirusiniu, antibakteriniu poveikiu. Šių naudingų uogų sudėtyje yra daug vitamino C, todėl jos turi antioksidantinį efektą. 

„Pro Digest 5“ komplekse esančios medžiagos turi teigiamos įtakos visai šuns imuninei sistemai: natūralūs ingredientai slopina senėjimo procesus, apsaugo ląsteles ir teigiamai veikia visą organizmą. Kanapių miltuose yra daug omega 3 riebiųjų rūgščių ir augalinių baltymų, kurie prisideda prie stiprios imuninės sistemos. Dumblis spirulina stiprina imunitetą bei pagerina virškinimo procesą organizme, nes sudėtyje yra specialių baltymų ir mikroelementų derinys. 

„Dr. Clauder‘s“ maistas jautriems šunims pagamintas naudojant aukštos kokybės produktus. Maistą sudaro silkės, pagautos Šiaurės jūroje. Žuvis, pagauta šiame regione, ypač vertinama. Silkių gaudymui taikoma ES kvota, todėl keliami tvaraus išteklių naudojimo reikalavimai. Didelis „Dr. Clauder‘s“ maisto jautriems šunims privalumas tas, kad sudėtyje naudojama šviežiai sugauta ir užšaldyta silkė. Maiste nėra grūdų, jie pakeisti naudingomis bulvėmis. Hyposensitive maistas jau pamėgtas šeimininkų, turinčių balto kailio augintinius, nes jame nėra sudėtinių dalių, nuo kurių geltonuoja kailis. 

Pastebėję, kad šuns prastas virškinimas, jis draskosi kailį ir šeriasi, puola alergijos, keiskite maistą į kuo natūralesnį, bet praturtintą vertingomis medžiagomis: vitaminais, geraisiais riebalais, antioksidantais. Venkite grūdų ir pieno produktų, nes yra tikimybė, kad jūsų keturkojis netoleruoja glitimo ir pieno produktų. Būkite sveiki ir laimingi!