Priežiūra

Kaip tinkamai prižiūrėti šuns kailį

Kaip tinkamai prižiūrėti šuns kailį
Šunys šeriasi po vasaros sezono, ruošdamiesi žiemai, taip pat po kastracijos arba rujos metu. Daugelis šunų kenčia dėl nuolatinio kailio šėrimosi. Kailis turi būti reguliariai šukuojamas, kad optimaliai apsaugotų šuns kūną. Be to, šuniui reikia nuolat duoti maisto papildų, skatinančių šuns odos medžiagų apykaitą. Viena iš geriausių tokios paskirties medžiagų yra biotinas. Ši medžiaga stiprina kailį, švelnina odos problemas, stiprina nagus. Taip pat rekomenduojama duoti vitaminų, nepakeičiamosios aminorūgšties DL-metionino ir lizino.

Jei augintinis maitinamas aukštos kokybės maistu, ar reikalinga jo mitybą papildyti papildais?

Idealiu atveju galima būtų teigti, kad nebūtina. Bet kalbame apie gyvą orgamizmą. Daugybė šunų šiandien susiduria su odos jautrumu, sudirgimu ir tuomet parinkti tam tikrų kokybinių parametrų pašarą nepakanka. Mitybą tenka papildyti tikslingai parinktais papildais, kurie optimaliai aprūpins odą ir kailį reikalingomis veikliosiomis medžiagomis ir taip suvaldys pasireiškusius sutrikimus, problemas. Mažiau tankus ir žvilgėti nustojęs kailis - tai signalai, kad reikia imtis veiksmų: peržiūrėti pagrindinį šuns racioną, kuris turi didelę įtaką. Jei šuns mityba visgi visavertė, o simptomai susilpnėjusio kailio krenta į akis, vadinasi, laikas pasirūpinti papildais. Galima būtų daryti išvadą, kad šuo nepakankamai pasisavina maisto medžiagų iš pašaro, kurį gauna kasdien.

Ypač išrankiems šunims gali pasireikšti medžiagų trūkumo simptomai. Tai, kad mityba yra labai svarbi sveikam kailiui, patvirtina alergijos bei maisto medžiagų netoleravimas. Šias būkles dažnai išduoda pleiskanojanti ir niežtinti oda bei spalvą praradęs kailis. Norint nuslopinti alergines reakcijas, rekomenduojama tokiems šunims papildomai duoti biotino ir dideles dozes vitamino A bei hialurono rūgšties. Hialurono rūgštis išskirtinai aprūpina odą drėgme, todėl skatina odos regeneracijos procesus. Kuriant papildus labai svarbu, kad poveikis nebūtų sukoncentruotas tik į vieną veikliąją medžiagą kaip kad yra vaistų atveju, bet kad visos veikliosios medžiagos būtų parinktos veikti efektyviai kartu. Dr. Clauder‘s siūlo efektyvius sprendimus sveikai odai ir kailiui: papildai veikia dviem kryptimis - tiesiogiai odą ir kailį, nes į sudėtį įeine omega riebalų rūgštys, hialuronas, biotinas, vitaminai A ir E, o gretutiniai ingredientai kaip šliaužiantis inkaruotis, mielių beta gliukanai mažina uždegimą ir odos sudirgimą

Dr.Clauder’s Hair & Skin – Multi-Derm Tabletės

Tabletės skirtos odos ir kailio problemų prevencijai, sveikos odos bei kailio palaikymui, gyvybingumo grąžinimui. Tabletėse aktyvios medžiagos yra omega riebalų rūgštys, biotinas, didelė koncentracija vitamino E, šliaužiančio inkaruočio milteliai, mielių beta gliukanai, kiti vitaminai ir mikroelementai. Naudojant šias tabletes šuns oda pirmiausia yra stabilizuojama, sumažinamas jos jautrumas ir sudirgimas. Sudėtyje esančios veikliosios medžiagos pasirūpina, kad kailis tinkamai formuotųsi, atsinaujintų bei žvilgėtų, būtų tanki povilnė. Pasiekti rezultatą trunka nuo 4 iki 6 savaičių. Kartais poveikis akivaizdus ir po 14 dienų. Viena tabletė 10 kg šuns svorio, tabletės paskanintos, tad noriai ėdamos, kaip skanukai.

Dr.Clauder's Hair & Skin – Derma Plus Forte Serumas

Lyginant su tabletėmis, kurios skirtos problemų prevencijai ir sveikos odos bei kailio palaikymui, gyvybingumo grąžinimui, serumas skirtas naudoti pasireiškus rimtesnėms problemoms: didelis šėrimąsis, išplikęs kailis, intensyvus kasymąsis. Šio produkto sudėtis praturtinta hialurono rūgštimi, didelė koncentracija vitamino E ir net 500 mcg biotino. Tokia biotino koncentracija yra rekomenduojama esant rimtoms odos problemoms, bet dar ne ligai. Dėl aukštos koncentracijos medžiagų serumu negalima šerti pastoviai, rekomenduojama iki 6 savaičių ir padaryti pertrauką. Papildas tinka išbandyti dar prieš griebiantis gydymo cheminiais vaistais.

Daugiau spalvų – papildai odos ir kailio pigmentacijai 

Tegul daugiau spalvų atsiranda ir jūsų šuns gyvenime. Jei šuns kailis su amžiumi praranda spalvą, gali padėti natūralūs maisto papildai. Tamsias pigmentines dėmes galima atgaivinti „Dr.Clauder's Pigment Active Algosan“ jūrų dumbliais (Ascophyllum Nodosum), kuriuose gausu mineralų, baltymų, vitaminų ir mikroelementų. Rausvoms ir rudoms pigmentinėms dėmėms kailyje paryškinti puikiai tinka provitaminas A (beta karotenas), kurio gausu morkose. Šiuo pagrindu yra sukurtas morkų granulių papildas „Dr. Clauder's Pigment Active Carrot“.

BARF aliejai

Aukštos kokybės BARF grynas lašišų aliejus savo išskirtiniu skoniu patiks net ir patiems išrankiausiems ir apetito neturintiems šunims. Aliejus ne tik suteikia sveiką ir žvilgantį kailį augintiniui, bet ir stiprina organizmo gyvybines - kepenų, inkstų - funkcijas, gerina medžiagų apykaitą.

BARF grynas menkių kepenų aliejus puikiai tinka energijai, odai ir kaulams. Jis suteikia energijos, aprūpina organizmą natūraliais vitaminais A ir D3, kurie reikalingi sveikai odai ir kaulams palaikyti.

Aliejai tinka naudoti kaip natūralus papildas, praturtinantis BARF mitybą, tiesiog užlašinus jį ant maisto.