Sveikata

Sveikos kremzlės saugo sausgysles ir sąnarius

Sveikos kremzlės saugo sausgysles ir sąnarius
Sveikas ir gyvybingas šuo – kiekvieno šeimininko džiaugsmas. Kad šuo su amžiumi išliktų judrus, svarbu iš anksto rūpintis šuns sveikata ir jo mitybą laikas nuo laiko praturtinti papildais.

Kaip atpažinti augintinio sąnarių sutrikimus

Šuns judėjimo aparato sutrikimus gali padėti greičiau atpažinti šie augintinio veiksmai:

  • šuo sunkiai keliasi iš gulimos pozicijos
  • sunkiai juda, šlubčioja, greitai pavargsta vaikščiojant
  • nenoriai lipa ant aukštesnių paviršių
  • vangiau įšoka į ir iš automobilio

Viskas, kas rodo, jog augintinis juda nenoriai, kad judėjimas jam sukelia diskomfortą, indikuoja apie negalavimus. Bet reiktų atskirti, kada augintinis yra tiesiog tinginys, o kada iš tikrųjų turi problemų.

Esant šiems aukščiau išvardintiems požymiams, nebūtina iškarti griebtis vaistų. Patartina išbandyti papildus.

Sveikos kremzlės saugo sausgysles ir sąnarius

Hialurono rūgštis yra svarbi sąnariams. Šią medžiagą gamina pats organizmas, tačiau bėgant metams, šios medžiagos koncentracija mažėja tiek žmonių, tiek šunų organizmuose. Hialurono rūgštis yra pagrindinis sinovinio (sąnarių) skysčio sudedamasis elementas ir veikia kaip tepamoji medžiaga sąnariams judant. Šios medžiagos taip pat yra sąnarių kremzlėse – ji apsaugo sąnarius nuo smūgių, pavyzdžiui, šokinėjant, bėgant ar vaikštant. Kai artrozė yra stipriai pažengusi, hialurono rūgštis suleidžiama tiesiai į sąnarį. Maisto papildai su hialurono rūgštimi padeda išsaugoti sąnarius iki pasireiškiant problemai, ypač vartojant ją kartu su gliukozaminu, chondroitinu ir želatinos hidrolizatu, galima sustiprinti kremzles ir stabilizuoti visą sąnarių sistemą.

Tabletės „Dr.Clauder's Mobil & Fit Joint“

Šios tabletės sukurtos gyvūnams, turintiems polinkį (predispoziciją) į sąnarių, judėjimo sutrikimus ir vėliau galimas rimtesnes problemas. Su tuo ypač susiduria didelių veislių šunys, kurių sąnariai nuo mažens yra apkrauti žymiai labiau nei mažų veislių. Sąnarių problemos ryškiau pasireiškia veislėms nuo 20 kg ir daugiau. Sąnarių problemas gali iššaukti ir netinkamas šuns auginimas. „Dr.Clauder's Mobil & Fit Joint“ tabletės gali pagelbėti turint netaisyklingą (ydingą) sąnarių padėtį. Kadangi tuomet atsiranda didesnė rizika, kad greičiau susidėvės sąnariai, yra labiau apkraunamos kremzles.

Šių tablečių dėka kremzlės nuo pat pradžių yra aprūpinamos medžiagomis, kurios padeda atsistatyti kremzliniam audiniui. Net ir maitinant gyvūną subalansuotu maistu, jei jis linkęs į judėjimo mechanizmo sutrikimus (veislės įtaka ar netinkamo auginimo spragos,) jo mityba reiktų praturtinti šiais papildais sąnariams ir taip sumažinti riziką, kad ateityje sutrikimai neišaugtų i rimtas problemas.

Esminiai ingredientai tabletėse, kurie palaiko sveiką sąnarių sistemą

Tabletėse yra dvi grupės ingredientų: viena - želatinos hidrolizatas, kuriame yra baltymo struktūros, kuris suaktyvina kremzlių atstatomosios medžiagos gamybą ir padeda joms atsinaujinti. Kita sudėtinė papildo dalis yra gliukozamino sulfatas ir chondroitinas. Jie yra pagrindinė kremzlių sudedamoji dalis ir yra atsakingi už jų paslankumą. Šalia didelės koncentracijos veikliųjų medžiagų (gliukozamino sulfato, chondroitino), produktas papildytas vaisių kokteiliu iš ananasų ir papajų, kurie yra natūralus fermento bromelaino šaltinis. Bromelainas yra natūralus aktyvatorius, kuris palaiko ir skatina natūralius organizmo procesus. Pasirūpina, kad būtų geriau panaudojamos ir įsisavinamos esamos maisto medžiagos organizme. Taip prisideda prie optimalaus problemos sprendimo, t.y. greitesnio sveikimo.

Dr Clauder‘s sąmoningai papildų gamyboje naudoja grynąsias medžiagas, nes didelės koncentracijos medžiagas galima tiksliau sudozuoti, jų reikia mažiau, tuomet receptūroje dar lieka vietos ir kitiems svarbiems ingredientams, kad būtų sudarytas efektyvus preparatų receptas. Midijų mėsos miltai idealiu atveju turi 2% chondroitino ir gliukozamino, tad tam, kad būtų pasiektas norimas efektas ir rezultatas, šunį reikėtų maitinti tik jomis. Tablečių atveju, kai naudojamos grynos medžiagos, kurios taip pat išgaunamos iš midijų mėsos (natūralus produktas), jų reikia mažiau, nes turi 100% vertingos veikliosios medžiagos. Dėl to galutinis produktas sukuriamas žymiai turtingesnis savo sudėtimi.

Kada duoti tabletes „Dr.Clauder's Mobil & Fit Joint“

Paprastai didelių veislių šunys subręsta tarp 2-3 metų amžiaus. Tad pradėti duoti papildą reikėtų nuo 3 m. šuns amžiaus. Dozavimas labai paprastas: 1 tabletė 10 kg šuns svorio per dieną. Tabletė labai gardi, jos ėdamumas dėl skoninių savybių yra labai geras. Šunys tabletes ėda kaip skanėstą.

Serumas „Dr.Clauder's Mobil & Fit Joint“

Jei pastebite šunį šlubuojant, jis sunkiai lipa laiptais, vadinasi, problema jau yra. Tai reiškia, kad kremzlinis audinys jau yra pažeistas. Problemoms pasireiškus į pagalbą ateina „Dr.Clauder's Mobil & Fit Joint“ serumas. Jis turi stipresnį poveikį ir efektą nei tabletės. Serume yra ne tik didelės koncentracijos pagrindinės veikliosios medžiagos kaip gliukozamino sulfatas, chondroitinas, hialuronas, atsakingas už drėgmės kiekį kremzlėje, bet ir kiti lydintys ingredientai, atliekantys papildomas funkcijas ir kartu turintys papildomą teigiamą poveikį sveikimui. Serumo sudėtyje esantys inkaruočiai saugo nuo uždegimo. Esant ūmiems simptomams, gerai turėti didelės koncentracijos produktą, kuris duodamas kaip priemonė gydymo tikslais. Kadangi serumo koncentracija yra didelė, juo šerti šunį nėra gerai per ilgą laiko tarpą. Todėl po šėrimo kurso, kai problemos ženkliai sumažėja, galima pereiti prie tablečių. Abu produktai, tabletės ir serumas, gali būti derinami tarpusavyje. Serumą rekomenduojama naudoti 4-6 savaites. Jei po šio laikotarpio nematyti žymaus pagerėjimo, reiktų pasirodyti vet. gydytojui, kuris, atidžiau įvertinęs būklę, ir priims sprendimą dėl tolesnio gydymo.

Granulės „Dr. Clauder‘s Mobil&Fit Joint Pellets”

Tai dar vienas pasirinkimas šunų šeimininkams – ypač aukštos kokybės sudėtinių dalių papildas, padedantis stiprinti raumenis, raiščius ir jungiamuosius audinius. Papildo „Dr. Clauder‘s Mobil&Fit Joint Pellets” sudėtyje net 25% žaliųjų midijų koncentrato ir 5% želatinos hidrolisato. Žaliosios midijos sudėtyje kartu su želatinos hidrolizatu ir amino rūgštimis – lizinu bei metioninu - gerina kremzlių masės ir sąnarių skysčio susidarymą. Kremzlėms ir sinoviniam skysčiui yra naudingos žaliosios midijos, o kremzlių baltymus sudaro želatinos hidrolizatas, todėl ši medžiaga itin vertinga. Granulės yra patogios, nes jas galima berti į ėdesį. Šis papildas ypač populiarus veisėjų tarpe.

Ypač didelių veislių šunų šeimininkai turėtų profilaktiškai pasirūpinti savo augintinių sąnariais. Žiūrint į ilgalaikę perspektyvą, šeimininkas gali išvengti didelių išlaidų, pradėdamas iš anksto rūpintis augintinio sąnarių būkle, nes operacijos, kaip žinome, yra labai brangios. Subalansuota mityba ir tiksliai pritaikyti maisto papildai padės šunims išlikti gyvybingiems visą gyvenimą, nepriklausomai nuo amžiaus.