Sveikata

Augintinių imuniteto stiprinimas natūraliai: aliejai, homeopatija, vitaminai

Augintinių imuniteto stiprinimas natūraliai: aliejai, homeopatija, vitaminai
Šaltuoju metų laiku ne tik žmonėms rekomenduojama stiprinti imunitetą. Mūsų mieliems augintiniams, atvėsus orams, gyvenant sausose dėl šildymo patalpose, gali reikėti pastiprinimo. Jei šeriate gyvūną subalansuotu ėdalu ir jis yra sveikas, jaunas, veikiausiai papildomų priemonių stiprinti organizmą jam nereikės. Tačiau katė ar šuo, kurie yra vyresni, turi problemų su vidiniais organais, ar yra linkę į susirgimus, turėtų gauti didesnį jūsų dėmesį. Sužinokite, kaip tinkamai pasirūpinti savo naminiu gyvūnu natūraliai.

Vitaminai ir mineralai, kurie stiprins naminio gyvūno imunitetą rudenį, žiemą

Gamintojai siūlo tiek atskirus vitaminus, mineralus, tiek jų derinius. Kokį variantą pasirinkti – tarkitės su veterinarijos gydytoju.

Štai mūsų atrinkti preparatai:

Vitaminų deriniai šunims po ligų ar didelio fizinio aktyvumo. Jei jūsų keturkojis sunkiai sirgo ar užsiėmė aktyvia veikla, ieškokite papildų su argininu ir cholinu, kurie gerina kepenų veiklą. Šis organas „pavargsta“ po ilgo organizmo eikvojimo. Tokių medžiagų, kartu ir vertingųjų vitaminų A ir D3, bei kalcio, fosforo, magnio yra „PET-PHOS Ca/P=2“ vitaminuose.

Žaliasis molis yra nepelnytai primirštas elementas, padedantis gyvūnams atsigauti po infekcinių, grybelinių susirgimų. Molis detoksikuoja, naikina parazitus, slopina uždegimus. Tai yra natūralus mineralų šaltinis, kuris palaiko augintinio imuninę sistemą sveiką, taip pat stiprina kaulus ir sąnarius. Žaliasis molis yra naudingas šunims, katėms, arkliams. Žaliojo molio papildą gyvūnams galite įsigyti čia: https://evet.lt/product/anibio-senior-vital.

Jei šuo, katė ar namuose laikomas graužikas buvo peršalęs, šuo sirgo šunidžių kosuliu, reikėtų pagelbėti jo bronchams. Ieškokite natūralių papildų, skirtų gyvūnams, su čiobreliais, ežiuolėmis, mėlynėmis, pavyzdžiui, „ANIBIO Bronchio-Vital“ lašų (https://evet.lt/product/anibio-bronchio-vital). Šio natūralaus papildo padauginti neįmanoma, o lašinti galite į ėdalą arba tiesiai į gyvūno snukį. Jei gyvūnui pasireiškė kvėpavimo sutrikimų, namuose atsisakykite bet kokių dirgiklių – rūkymo, smilkalų, aerozolių, kvepalų. Valykite dulkes, plaukite pledus ir užvalkalus.

Žinoma, yra daug ir kitų naudingų vitaminų, mineralų, kurie naudingi gyvūnams: kalcis ir gliukozaminas – kaulams, vitaminas E – kailiui, odai, vitaminas C – kepenims.

Aliejus – natūralus šuns, katės imuniteto, kaulų, širdies stiprinimas

Riebių žuvų aliejus naudingas tiek katėms, tiek šunims. Dėl jame esančių omega rūgščių džiaugsitės ne tik gražesniu, žvilgančiu gyvūno kailiu, stiprės ir jo organizmas. Gerieji riebalai naudingi širdžiai, smegenims, kaulams. Vokietijoje gaminamas grynas „Dr.Clauder‘s“ lašišų aliejus ypač vertinamas dėl savo aukštos kokybės. Natūralūs žuvų aliejai padės stiprinti ir kaulus. O juos naudoti dar paprasčiau nei žuvų taukų tabletes. Pavyzdžiui, grynas menkių kepenų aliejus puikai tinka tiesiog užlašinti ant ėdalo – jis suteiks skoningumo ir gero aromato, kurį jūsų katinas ar šuo tikrai pamėgs.

Tie, kurie nori išmėginti savo gyvūnams ne gyvulinius, o augalinius riebalus, turinčius priešuždegiminį poveikį, rekomenduojame gryną kanapių aliejų, praturtintą jau minėtomis omega-3 ir omega-6 riebalų rūgštimis. Tyrimai rodo, kad omega-3 riebalų rūgštys gali padėti gydyti šunų artritą ir lėtines inkstų ligas (https://www.akc.org/expert-advice/health/dealing-with-canine-arthritis/).

Kadangi aliejai yra visiškai natūralus produktas, stiprinantis jūsų naminio gyvūnėlio organizmą, galite juos naudoti ne tik, kai jam trūksta vitaminų, bet ir ištisus metus. Aliejai ypač tinka šeriant BARF mitybos principu (https://evet.lt/article/barf-mityba-kokia-nauda-gyvunams-ir-kam-gali-pakenkti).

Homeopatija gyvūnams – kuo ji naudinga?

Ar žinojote, kad homeopatinius preparatus galima skirti ir naminiams gyvūnams? Kaip ir žmonėms, homeopatija, dabar vadinama bioreguliacine terapija, gali būti naudojama įvairioms ligoms gydyti – nuo alergijų, traumų iki viduriavimo. Homeopatija yra terapija, kai gydoma itin mažomis dozėmis – mikrodozėmis. Šis gydymo būdas aktyvina organizmo apsaugines reakcijas, stiprina imuninę sistemą. Medikamentas sukelia organizmo savisaugos reakciją. Toks gydymas veikia priežastį, o ne ligos pasekmę. Homeopatiniai preparatai (tabletės, lašai, injekcijos) gaminami iš natūralių medžiagų: apie 70 proc. yra augalinės, apie 25 proc. mineralinės, apie 5 proc. - gyvulinės kilmės

Homeopatija, apie kurią pradėta kalbėti dar XVIII amžiuje, gali būti alternatyva įprastiems cheminiams vaistams. Gyvūną gydant homeopatinėmis priemonėmis teigiamus rezultatus pajaus ir augintinis, ir jūs patys.

Pagrindiniai homeopatijos augintiniams pranašumai:

natūraliai stiprinama organizmo imuninė sistema;

veiksmingi tiek ligų profilaktikai, tiek gydymui;

išvengiama šalutinio poveikio.

Imunitetui stiprinti rekomenduojame „Heel Vet“ produktus, kurie sudaryti tik iš natūralių medžiagų, todėl nesukelia pašalinio poveikio.

Gamtoje galime atrasti sveikatą ir stiprinti organizmą. Rekomenduojame visus metus nuoširdžiai rūpintis savo augintiniais, kad užklupus vėsumai jų imunitetas būtų pasirengęs išbandymams. Tačiau jei tik dabar susirūpinote savo šuns, katės ar kito augintinio sveikata, atsakingai rinkitės, tarkitės su veterinaru dėl preparatų parinkimo. Natūralūs papildai, homeopatiniai preparatai vertingi tuo, kad nesukelia šalutinio poveikio, todėl jie gali būti imuniteto stiprinimo pradžia.